Home Ons kantoor Particulier Zakelijk Klantenservice Nieuws Premie berekenen
Vakantie al geboekt?
Weet u al waar u deze zomer naartoe gaat en wat u gaat doen? Wordt het een all inclusive zonvakantie in Turkije of Griekenland of trekt u met uw gezin naar Spanje, Italië of Frankrijk? Of blijft u deze zomer juist thuis om eindelijk eens te genieten van uw eigen tuin? Wat u gaat doen, bepaalt voor een belangrijk deel hoe u zich verzekert. Thuisblijvers zijn in alle opzichten snel klaar, maar gaat u de grens over, dan is een reisverzekering belangrijk.
Een kort- of doorlopende reisverzekering, welke is het interessantst??
Tel alle vakantiedagen in het buitenland op en komt u dan op minder dan twee weken, dan volstaat een kortlopende reisverzekering. U kunt deze digitaal aanvragen en u ontvangt een digitale polis in uw e-mailbox! Zo kunt u vlak voor uw vakantie alles nog goed regelen! Ook bieden wij u de mogelijkheid een (kortlopende) reisverzekering met abonnement af te sluiten, zodat u een volgende keer geen poliskosten hoeft te betalen. Dan kunt u ook voor weinig geld een-weekendje-weg verzekeren!
Gaat u vaker en/of langer met vakantie, dan kunt u een doorlopende reisverzekering afsluiten. Regel dit tijdig, want het polispasje moet per post aan u verzonden worden. Voor meer informatie, zie onze website.

Groene kaart voor uw caravan of aanhanger?
Gaat u met een caravan of aanhangwagen op pad? En is het gewicht en laadvermogen samen meer dan 750 kilogram?
In onder meer Duitsland, Spanje en Polen heeft u hiervoor een aparte groene kaart nodig. Deze groene kaart wordt afgegeven door de maatschappij waar de trekkende auto is verzekerd.
Gaat u naar één van die landen op vakantie of komt u er doorheen, dan adviseren wij u om vòòr uw vertrek een groene kaart te regelen. Is uw auto bij Vink Verbeek verzekerd, dan kunt u die kaart kosteloos bij ons aanvragen. Vergeet niet om daarbij het kenteken van uw caravan te vermelden.

Bekijk ook onze Tips voor een autovakantie, Veilig-op-reis-tips en Onaangename verrassingen bij thuiskomst. Voordeling alternatief voor reis- en kredietbrief: de Mondial Assistance Pechhulp.

Zorgt u er ook voor dat als u weggaat, thuis alles goed gaat. Bekijk ook onze tips om de kans op een inbraak tijdens uw vakantie zo klein mogelijk te houden. En denk ook aan mogelijke oorzaken van waterschade. Uit een onderzoek blijkt dat waterschade door hevige regen- en onweersbuien een van de meest voorkomende schademelding is bij afwezigheid tijdens de vakantieperiode. Het kan dus verstandig zijn de dakgoot eerst goed schoon te maken voor u vertrekt. Heeft u alles op orde en uw reisverzekering geregeld? Dan wensen wij u alvast een heel prettige vakantie!

Overlijdensrisicoverzekering, in premie verlaagd
De laatste jaren is de premie van een overlijdensrisicoverzekering flink gedaald, door concurrentie van de maatschappijen onderling, maar ook omdat wij langer leven. Heeft u uw overlijdensrisicoverzekering een aantal jaar geleden afgesloten, stuur ons dan een kopie van uw polis(sen) en wij kijken of wij u een voordeliger aanbieding kunnen doen onder dezelfde òf zelfs betere voorwaarden.

Een aantal voorwaarden waar rekening mee gehouden moet worden:
1. Gezondheid, elke maatschappij zal middels een aantal gezondsheidsvragen het risico inschatten, gevolg van negatieve aspecten is: òf geen acceptatie, òf een hogere premie. Zeg dus nooit uw verzekering op voordat u de acceptatie van de nieuwe verzekeraar binnen heeft!
2. Niet-rokers zijn een stuk voordeliger uit, eis is dat u twee jaar "nicotinevrij" bent.
3. Is de polis verpand, dan moet de geldverstrekker toestemming verlenen.
Mijnpensioenoverzicht.nl
Sinds begin dit jaar is de website www.mijnpensioenoverzicht.nl officieel in gebruik genomen.
Mijnpensioenoverzicht.nl biedt voor het eerst een helder en eenvoudig totaalbeeld van het via het werk opgebouwde pensioen plus AOW. Met de site komt de pensioensector tegemoet aan de wens van de overheid dat elke Nederlander op eenvoudige wijze inzicht krijgt in zijn pensioen en AOW.
Er is de laatste decennia veel veranderd in de manier waarop mensen zijn gaan werken. Tegenwoordig blijven mensen gemiddeld een stuk minder lang bij dezelfde werkgever. Het "job hoppen" maakt het inzicht in je pensioensituatie er niet makkelijker op. Het kan een flink gepuzzel zijn om te achterhalen wat iemand aan oudedagsvoorziening heeft opgebouwd. Met mijnpensioenoverzicht.nl weet je hoe je er voor staat.
De site laat de AOW en het pensioen, dat via het werk is opgebouwd, zien. Ook wordt getoond hoeveel nabestaandenpensioen er is na overlijden.
Onvolkomenheden zijn er natuurlijk ook: Niet te zien is wat iemand zelf, bijvoorbeeld via een lijfrentepolis, nog geregeld heeft. Ook heeft een echtscheiding nogal wat gevolgen voor het op te bouwen pensioen en het nabestaandenpensioen; simpel gezegd wordt het nabestaandenpensioen verdeeld tussen de verschillende partners. Deze zaken zijn (nog) niet zichtbaar.
De functie van de website is puur informatief, zodat mensen met één druk op de knop weten hoe ze er (ongeveer) voor staan.

DigiD
Mijnpensioenoverzicht.nl is een uitvraagsysteem en geen database. De informatie wordt tijdelijk opgehaald uit de systemen van de betreffende pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en verzekeraars). De pensioenuitvoerders zijn dus verantwoordelijk voor de inhoud van de aangeleverde informatie. Het inloggen gebeurt met DigiD. Daarmee is de privacy gegarandeerd. Na het raadplegen worden de gegevens op de website weer gewist.

Meer informatie over pensioen en financiële planning vindt u op onze website.
Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op.

Nederlander spaart voor slechtere tijden
Veel Nederlanders zijn actief op zoek naar een hogere rente op hun spaarrekening. En geef ze eens ongelijk. Met de huidige rente wordt je als gemiddelde spaarder niet rijk.

Sparen is erg belangrijk voor veel Nederlanders. We houden miljarden achter de hand voor verschillende bestemmingen. Een financiële buffer voor slechtere tijden wordt het vaakst genoemd als spaardoel. Daarnaast besteden wij ons spaargeld aan de vakantie of we bewaren het voor een fijne oude dag. Ook voor de aanschaf van luxe goederen wordt geld opzij gelegd. En ten slotte sparen we vaak voor onze kinderen.

De Argenta-spaarrekening heeft momenteel een van de hoogste rentes zonder verplichtingen of beperkingen, namelijk 2,5%. Heeft u meer dan €10.000 op uw spaarrekening staan, dan is Reaal Plussparen een optie, de rente is dan 2,6%. Deze rentepercentages gelden op 23-06-2011.
Voor meer informatie, zie onze website.