Home Ons kantoor Particulier Zakelijk Klantenservice Nieuws Premie berekenen
Duidelijk overzicht van uw verzekeringen
Wie de regie wil voeren over zijn verzekeringen, begint met een inventarisatie. Wat voor spullen heb ik precies in huis, wat moet/wil ik verzekeren, welke verzekeringen heb ik momenteel en welke risico's zijn daarmee afgedekt? Ben ik dubbel verzekerd? Kan ik besparen op mijn verzekeringen? Kortom hoe overzichtelijk is uw administratie?
Misschien bewaart u uw polispapieren en contracten onoverzichtelijk in een doos of la en kijkt er het liefst niet (meer) naar om. Wilt u graag ook overzicht van ùw verzekeringen? Laat Vink Verbeek dan al uw verzekeringen in kaart brengen en ordenen. U krijgt duidelijkheid en zeer waarschijnlijk financieel voordeel op de koop toe!

Onder- of oververzekerd?
Wij kijken kritisch naar de dekkingen en de premies van uw verzekeringen. Zijn er misschien risico's die door twee verschillende verzekeringen afgedekt worden? Dan bent u oververzekerd en betaalt u te veel. U kunt ook onderverzekerd zijn, bijvoorbeeld als het verzekerde bedrag te laag is. Bij schade krijgt u dan (vaak) slechts een deel van de vergoeding uitgekeerd. Ook hiaten zijn mogelijk. U bent dan tegen bepaalde risico's niet verzekerd, terwijl u dat liever wel zou willen.

Doorlichten
Stuur ons een kopie van uw huidige polissen, zodat wij een duidelijk overzicht van uw verzekeringen kunnen maken. Dan kunt u gefundeerd beslissen. Wilt u dat dekkingen op elkaar aansluiten en dat u niet te veel betaalt? Wij zorgen ervoor. Wilt u overstappen? Wij zoeken een aanbieder bij wie u goed en voordelig uit bent.

Nieuwe hypotheekregels positief voor u?
Sinds 1 augustus jl. is de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen van kracht. De nieuwe hypotheekregels hebben invloed op de hoogte en de vorm van uw hypotheek. Wat betekent dat voor u?
Sinds 1 augustus jl. kunt u alleen nog een hypotheek sluiten waarop u tijdens de looptijd ten minste 50 procent aflost. En het bedrag dat u kunt lenen is maximaal 104 procent (plus overdrachtsbelasting) van de woningwaarde. Naast deze nieuwe hypotheekregels is er onlangs nog iets veranderd. De overdrachtsbelasting is verlaagd van 6 naar 2 procent. Positief is ook dat de NHG-grens nog steeds op 350.000 euro staat.

Gunstig of niet?
Zijn uw kansen op de woningmarkt nu beter geworden dan voorheen? Dat hangt sterk af van uw huidige situatie en uw wensen. Bent u al huiseigenaar of gaat u voor het eerst een woning kopen? En als u wilt gaan kopen, zoekt u een bestaande of nieuwbouwwoning? Of heeft u plannen om uw woning te verbouwen?

Maak een afspraak
Al deze verschillende overwegingen spelen mee in de vraag of de hypotheek- en belastingveranderingen positief voor u uitpakken. Heeft u verhuisplannen of wilt u verbouwen? Neem contact met ons op voor een hypotheekgesprek. We gaan graag na hoe de nieuwe situatie uitpakt voor u.

Een lesje in belastingen
Stel je eens voor. Tien mannen gaan iedere dag samen in hetzelfde restaurant eten en de gezamenlijke rekening bedraagt iedere keer 100 euro. Als ze deze rekeningen zouden betalen zoals wij belasting betalen, dan zou dat er ongeveer als volgt uitzien:
- De eerste vier mannen (de armsten) zouden niets hoeven te betalen
- De vijfde zou €1 betalen
- De zesde zou €3 betalen
- De zevende zou €7 betalen
- De achtste zou €12 betalen
- De negende zou €18 betalen
- De tiende (de rijkste) zou €59 betalen
Zo gezegd, zo gedaan, de tien mannen aten iedere dag in het restaurant en leken tevreden met deze regeling totdat op een dag de eigenaar van het restaurant naar hen toekwam en zei: "Omdat jullie zulke goede klanten zijn, krijgen jullie een korting. In het vervolg hoeven jullie nog maar 80 euro te betalen."
Hoe moesten zij deze meevaller van 20 euro op een eerlijke manier verdelen?
Lees verder»
Erven, schenken en fiscus: schenkingsvrijstellingen ouders-kinderen, speciaal schenkingen door ouders, die hun kinderen willen helpen bij de financiering van hun woning
De jaarlijkse vrijstelling voor een schenking van ouders aan kinderen bedraagt €5.030 (2011) per kind.
Wanneer een kind (of de partner) tussen de 18 en 35 jaar is, kunt u éénmalig schenken tot €50.300. Daar zijn wel regels aan verbonden.
Lees verder»