Home Ons kantoor Particulier Zakelijk Klantenservice Nieuws Premie berekenen
Zorgverzekering 2013
De premies van de zorgverzekering, basisverzekering en aanvullende dekkingen, zullen in 2013 ongeveer gelijk blijven, wel stijgt het eigen risico naar 350 euro. De verwachting is dat de premie basisverzekering in 2013 gemiddeld 1270 euro zal bedragen. Daarnaast zal de inhoud van de basisverzekering gewijzigd worden (een aantal behandelingen zal niet meer vergoed worden, maar andere behandelingen juist weer wel), ook de aanvullende pakketten worden veelal gewijzigd. Het is dus ook voor 2013 weer belangrijk de juiste zorgverzekering te kiezen. Meer informatie».
U kunt op onze website ook diverse producten vergelijken, de premie van een aantal maatschappijen berekenen en de zorgverzekering digitaal afsluiten.
Zorg, als het enigszins kan, dat u een acceptatie heeft, voordat u de oude verzekering opzegt!
Let op: de huidige verzekering moet vòòr 31-12-2012 opgezegd zijn. Bent u te laat, dan loopt deze verzekering door tot 31-12-2013!
Motor in winterstalling
De winter is in aantocht dus voor veel motorrijders zal het genieten er weer bijna op zitten.
Goed voorbereid de winterstalling in? Klik hier voor onze 15 tips!
Vanzelfsprekend zijn de meeste van deze tips ook van toepassing op auto's (oldtimers)!
Assurantiebelasting naar 21%
Met ingang van 01-01-2013 gaat de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%. Dit hogere belastingtarief geldt voor bestaande en nieuwe verzekeringen. Elke premie die betaald wordt na 01-01-2013 wordt belast met het hogere assurantiebelastingtarief.
Assurantiebelasting: Net zoals voor andere diensten en producten wordt ook over de verzekeringspremie belasting betaald. Dit is in de wet vastgelegd. De assurantiebelasting geldt voor een aantal verzekeringen. Hieronder vallen:
  • Autoverzekering
  • Opstalverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Reisverzekering (niet over de hele verzekering)
    En vanzelfsprekend geldt ook voor (de vergelijkbare) zakelijke verzekeringen deze verhoging van de assurantiebelasting.
    Assurantiebelasting wordt niet geheven over bijvoorbeeld: levensverzekeringen; zorgverzekeringen; ongevallen-, invaliditeits- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, begrafenisverzekeringen. En voor zakelijke verzekeringen zoals de verzuimverzekering. De te betalen bedragen voor deze verzekeringen stijgen dus niet als gevolg van de verhoging assurantiebelasting.
    De media heeft gesuggereerd dat het betalen van de jaarpremie in 2012 deze assurantiebelastingverhoging kan voorkomen. Dit is echter onjuist: indien de opbrengst van de assurantiebelasting in 2013 tegenvalt, heeft de overheid aangegeven dat er zonodig nageheven zal worden over de periode in 2013 die in 2012 betaald is. Dus het massaal omzetten naar jaarpremies zal niet het beoogde resultaat opleveren.
    Door het verhogen van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% door de overheid, zullen de kosten van verzekeringen helaas voor iedereen gaan stijgen. Vink Verbeek doet er echter al het mogelijke aan om, ook in de toekomst, de verzekeringspremies scherp te houden, zowel voor particuliere alsook voor zakelijke verzekeringen. Mocht u (nog) niet alle verzekeringen bij Vink Verbeek hebben lopen, dan is het nu een goede gelegenheid om uw huidige verzekeringen tegen het licht te houden. Wellicht is een besparing in premie mogelijk. We bekijken dan ook of er zaken dubbel of onnodig verzekerd zijn. Of juist niet verzekerd zijn, terwijl dat wel raadzaam is. Uit ervaring blijkt dat een inventarisatie interessante voordelen kan opleveren.
  • Rechtshulp is niet gratis

    Gemiddeld krijgen Nederlandse huishoudens eens in de 10 jaar te maken met een conflict waarbij juridische bijstand nodig is. Voor die kosten draait u deels zelf op, ook als uw inkomen wat lager is.

    Iedere Nederlander heeft recht op rechtshulp. Om ook mensen met een laag inkomen toegang tot de rechter te garanderen, bestaat er gefinancierde rechtshulp. Maar dat stelsel is in afgelopen jaren stap voor stap afgebouwd. Van de gratis rechtshulp uit de jaren 70 en 80, is weinig meer over. U betaalt een eigen bijdrage, ook als uw inkomen laag is. Zie ook de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

    Financieel risico
    Om de kosten van rechtshulp in de hand te houden, grijpt de overheid steeds verder in. Zo wil de overheid dat u zelf meer betaalt voor rechtshulp. Een juridisch conflict betekent dus een financieel risico. Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft daarom een rechtsbijstandsverzekering afgesloten.

    Kosten gedekt
    Met een rechtsbijstandsverzekering kunt u rekenen op juridische hulp, advies en vergoeding van kosten die u maakt als het aankomt op een rechtszaak. De jaarlijkse premie ligt lager dan het uurtarief van een advocaat. Wilt u meer weten over deze verzekering? Kijk dan op vinkverbeek.nl.