Home Ons kantoor Particulier Zakelijk Klantenservice Nieuws Premie berekenen
Zorgverzekering 2014

De premies van de zorgverzekering, basisverzekering en aanvullende dekkingen, zullen in 2014 verlaagd worden met gemiddeld 10 euro per maand, wel stijgt het eigen risico van 350 naar 360 euro. Daarnaast zal de inhoud van de basisverzekering gewijzigd worden (een aantal behandelingen zal niet meer vergoed worden, maar andere behandelingen juist weer wel), ook de aanvullende pakketten worden veelal gewijzigd. Het is dus ook voor 2014 weer belangrijk de juiste zorgverzekering te kiezen. Meer informatie».
Ons advies: Maak eerst een lijstje welke zaken u verzekerd wilt hebben, bijvoorbeeld fysiotherapie, gezinsplanning, buitenland. En denk na over de volgende zaken: wilt u vrije keuze van arts en ziekenhuis? De afgelopen jaren was er keuze uit naturapolissen en restitutiepolissen: bij de restitutiepolissen heb je vrije keuze in arts en ziekenhuis; bij naturapolissen wordt gecontracteerde zorg aangeboden, tot en met 2013 was dit met veel zorgverleners. Overigens, is er al dan niet vrije keuze in het basispakket, dan geldt datzelfde ook voor de aanvullende dekkingen, dus ook voor fysiotherapie etc.
In 2014 worden daarbij zgn. budgetpolissen aangeboden: hier worden een beperkt aantal zorgverleners (artsen, ziekenhuizen etc) gecontracteerd, de kans bestaat dat u (te) ver moet rijden om van deze zorg gebruik te kunnen maken. Wilt u een andere zorgverlener dan door uw verzekeraar is gecontracteerd, dan wordt deze zorg niet of beperkt vergoed.
U kunt op onze website diverse producten vergelijken, de premie van een aantal maatschappijen berekenen en de zorgverzekering digitaal afsluiten.
Zorg dat u een acceptatie heeft, als u een keuze heeft gemaakt voor een aanvullend pakket waarbij u medische vragen moet beantwoorden, voordat u de oude verzekering opzegt! Of laat de zorgverzekeraar de opzegging verzorgen, regel dan alles dit jaar vòòr Kerst!
Let op: de huidige verzekering moet vòòr 31-12-2013 opgezegd zijn. Bent u te laat, dan loopt deze verzekering door tot 31-12-2014!

Eigen auto verhuren of uitlenen, wat zijn de risico's?

Je hoort het steeds vaker: de kosten van auto's rijzen de pan uit, ook als deze stilstaat. Als je de auto niet gebruikt, is het interessant deze te verhuren, dan levert het tenminste nog iets op!

Maar, hieraan zijn vele risico's verbonden!

Om op ons vakgebied te blijven, de verzekering: U bent altijd verplicht verhuur te melden aan uw eigen verzekeringsmaatschappij. Dit omdat de verzekeraar bij elke wijziging in het gebruik van de auto, de eventuele risicoverzwaring en fraudegevoeligheid wil kunnen inschatten. Wordt de verhuur niet aan de verzekeraar gemeld en deze komt er alsnog achter, bijvoorbeeld na een schade, dan wordt dit aangemerkt als verzwijging en kan een schadevergoeding worden geweigerd en een aantekening worden geplaatst in het frauderegister, hetgeen vervolgens weer problemen kan opleveren bij het aanvragen van elke nieuwe verzekering.
Een eventuele schade tijdens verhuur wordt nooit gedekt door de eigen verzekering, omdat dit expliciet wordt uitgesloten in de polisvoorwaarden.
Zodra u uw eigen verzekeraar (verplicht) op de hoogte hebt gesteld van het feit dat de auto ook verhuurd gaat worden, is het afwachten welke maatregelen de verzekeringsmaatschappij gaat treffen ten aanzien van deze risicoverzwaring. Omdat er meerdere onbekende bestuurders het voertuig (waar de bestuurder geen belang bij heeft) gaan besturen, is de kans dat uw eigen autoverzekeraar de verzekeringspolis gaat royeren erg groot, omdat verhuur als onwenselijk wordt aangemerkt. In dat geval zal het ook erg lastig worden elders een nieuwe autoverzekering aan te vragen.
Voor meer haken en ogen, lees verder»

Ook als u uw auto uitleent en er is schade (schuld van de bestuurder), dan zit u met de brokken. Hier geldt niet dat u dit moet melden aan uw verzekeraar, en als u voor de schade verzekerd bent, dan wordt er ook uitgekeerd, wel heeft u te maken met uw eigen risico en no-claimverlies. Bent u niet voor betreffende schade verzekerd (WA of WA/Beperkt Casco), dan heeft u een auto met schade en dus kosten.
U kunt natuurlijk proberen de geleden schade te verhalen op degene die deze veroorzaakt heeft, dus degene aan wie u de auto uitgeleend heeft, maar iedereen ziet welke problemen dit oplevert en vervelend blijft het altijd!

Verzekering(sadvies) van Vink Verbeek: Gemakkelijker én voordeliger!

Verzekeren gaat helaas vaak gepaard met papieren rompslomp. Vink Verbeek neemt u die graag uit handen. Wilt u voortaan 1 aanspreekpunt voor al uw verzekeringen en een overzichtelijk en voordelig verzekeringspakket? Neem dan contact op met Wilma Vink. Zij maakt vrijblijvend een heldere offerte voor een Vink Verbeek verzekeringspakket. Hierbij ontvangt u tevens haar advies, eventueel op basis van uw huidige verzekeringen. Interesse, of wilt u meer informatie, bel of mail ons.

Naast een scherpe premie zijn de voordelen van het Vink Verbeek Verzekeringspakket onder meer:
- uitstekende voorwaarden
- nieuwwaarde- of aanschafwaarde-garantie bij een nieuwe of gebruikte auto
- pakketkorting oplopend tot 10%
- gratis maandbetaling

Kortom, door uw verzekeringspakket door Vink Verbeek te laten beheren, nemen wij u alle rompslomp uit handen en u heeft 1 aanspreekpunt bij calamiteiten. Daarbij blijkt onze aanbieding vaak voordelig(er) te zijn.
Het blijft uiteraard ook altijd mogelijk om een enkele verzekering af te sluiten, zoals de Vink Verbeek autoverzekering of de PK motorpolis.

Woning: blijven huren of nu kopen?

De huren gaan langzaam maar zeker omhoog en de huizenprijzen zijn laag. Is het slim om van huurder huiseigenaar te worden? Drie goede redenen om die stap te zetten.

Goede betaalbaarheid
De betaalbaarheid van de woonlasten is tussen 2009 en 2013 flink verbeterd. Afhankelijk van het type woning bent u nu netto tussen de 16% en 21% minder kwijt aan uw woonlasten dan in 2009. Dat scheelt netto honderden euro’s per maand. De betaalbaarheid verslechtert als de prijzen stijgen en de rente omhoog gaat. Volgens het Woononderzoek 2012 willen 2,15 miljoen huishoudens binnen twee jaar verhuizen. Als die groep tot koop overgaat, stuwt dat de prijzen weer omhoog. En als de economie weer aantrekt, kan ook de rente gemakkelijk weer gaan stijgen.

Bijkomende kosten meefinancieren
Als u een woning koopt, komen er nog kosten boven op de koopsom. Het gaat bijvoorbeeld om advieskosten voor de hypotheek, notariskosten, overdrachtsbelasting, kosten voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en eventueel makelaarskosten. Deze kosten kunt u nu nog meefinancieren omdat u (per 01-01-2014) 104% van de waarde van de woning mag lenen. Maar dit percentage gaat de komende jaren stapsgewijs verder omlaag tot 100% in 2018. De bijkomende kosten betaalt u dan uit eigen spaargeld.

NHG-grens omlaag
Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunt u tot 0,6% korting krijgen op uw hypotheekrente. Nu kunt u voor een woning tot 290.000 euro nog NHG krijgen. Op 1 juli 2014 gaat die grens naar 265.000 euro.

Maakt u de overstap van huren naar kopen? Neem contact op met ons kantoor voor afgewogen advies op maat en informatie over uw hypotheek. Uw persoonlijke situatie is voor ons altijd het uitgangspunt van welke mogelijkheden voor u het verstandigst zijn.

Voorgaande nieuwsbrieven nalezen, klik hier