Home Ons kantoor Particulier Zakelijk Klantenservice Nieuws Premie berekenen
Vakantietips

Vakantie associeert u natuurlijk liever niet met pech of een ongeluk. Toch kan de rit naar het zonnige zuiden heel anders uitpakken dan gehoopt. En dan is het goed als u enkele spullen bij u heeft die de gevolgen van zo'n ongeluk minder ernstig maken. Allereerst zijn een veiligheidshamer, een isoleerdeken en veiligheidshesjes verplichte kost. Maar een verbanddoos, een brandblusser, een gevarendriehoek en zonneschermen om uw auto koel te houden, leveren ook een waardevolle bijdrage, voor zover ook deze attributen niet al verplicht zijn. En denk eraan een blaastest in de auto te leggen als u naar Frankrijk gaat of er doorheen rijdt.
Tips voor onderweg: wat neemt u mee?

En vergeet uw reisverzekering niet!
De kosten voor reisverzekering zijn relatief laag, maar het kan een flinke financiële vakantie-kater voorkomen. U denkt dat uw bestaande verzekering(en) voldoende dekking bieden; helaas, vaak is dat niet het geval, dus kans op een enorme financiële strop. U leest hier meer over het hoe en waarom van een reisverzekering ("reisverzekering; geen overbodige luxe").
Uiteraard kunt u ook gemakkelijk online een kortlopende reisverzekering afsluiten. Wilt u een doorlopende reisverzekering afsluiten, gebruik dan het digitale aanvraagformulier op onze website, dan kunnen wij deze verzekering bijsluiten in uw VinkVerbeekVerzekeringspakket.
Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op. Vink Verbeek wenst u een veilige en schadevrije vakantie!

De voertuigverzekering en uw persoonlijke no-claimkorting

U rijdt al jarenlang schadevrij en profiteert dus van een mooie (no-claim)korting op uw voertuigverzekering. U bent elders verzekerd; hoe zit het met de no-claimkorting die u bij een andere verzekeraar heeft opgebouwd? Blijft uw korting gehandhaaft bij het overstappen naar de Vink Verbeek Voertuigverzekering? Jazeker!
Om uw schadevrije jaren en de daarbij behorende premie weer te geven, gebruiken wij net als de meeste verzekeraars een zogenoemde bonus/malus-ladder. Indien u een jaar schadevrij rijdt, stijgt u een trede en krijgt u een hogere no-claimkorting. Verzekeraars bepalen zelf de korting per trede en wanneer de maximale korting bereikt is. Iedere verzekeraar hanteert dus zijn eigen bonus/malus-ladder.
Als er een no-claimbeschermer van kracht is, kan het aantal schadevrije jaren lager zijn dan uw inschaling op de bonus/malus-ladder aangeeft. Het lijkt dan alsof u meer schadevrije jaren heeft dan in werkelijkheid. Maar het kan ook zijn dat u niet verder kunt stijgen op de bonus/malusladder, u heeft de maximale trede bereikt. Dan lijkt het, als u naar uw trede kijkt (u blijft bijvoorbeeld op trede 19/20 staan), of er geen schadevrije jaren meer bij komen.
Ook als u gebruik maakt van de Vink Verbeek regeling 2e gezinsvoertuigtreden, is het aantal (zuivere) schadevrije jaren van het 2e voertuig lager dan uw inschaling op de bonus/malus-ladder aangeeft.

Voorbeeld van een bonus/malus-ladder:

Als u overstapt, kijkt de nieuwe verzekeraar niet naar uw huidige trede, maar naar de zuivere schadevrije jaren: het aantal schadevrije jaren dat u werkelijk heeft opgebouwd. Uw verzekeraar moet het aantal zuivere schadevrije jaren aan u doorgeven als u de verzekering beëindigt. Vink Verbeek Verzekeringen gebruikt dit cijfer bij het berekenen van de premie. Sinds dit jaar wordt, bij de meeste maatschappijen, op het jaarlijkse polisoverzicht het zuivere aantal schadevrije jaren per genoemde datum vermeld, zo weet u precies waar u aan toe bent!
Sinds een aantal jaren wordt, bij het beëindigen van de voertuigverzekering, het aantal zuivere schadevrije jaren doorgegeven aan de database Roydata, waar de nieuwe verzekeraar deze weer kan opnemen. De vroegere B/M-verklaring, die origineel overlegd moest worden en vaak zoek geraakte, is hiermee voorgoed verleden tijd.

U heeft uw voertuig verkocht maar u koopt (voorlopig) geen ander voertuig
Indien u uw voertuig verkoopt en nog geen ander voertuig koopt, loopt u het risico schadevrije jaren te verliezen. Vooral als er een behoorlijk aantal schadevrije jaren zijn opgebouwd, kost het u veel geld; als deze eenmaal vervallen zijn u moet immers weer de volle premie betalen. Vink Verbeek biedt zijn klanten een uitstekende oplossing: wij schorten de verzekering (kostenloos) op, daardoor kunt u bij Vink Verbeek uw schadevrije jaren aanzienlijk langer behouden.

Laat u door ons adviseren
Hoe hoog uw nieuwe premie uitvalt, hangt onder meer af van de manier waarop een nieuwe verzekeraar met uw schadevrije jaren omgaat. Mocht u overwegen over te stappen naar een andere verzekeraar neem contact op met ons kantoor. Wij zoeken graag uit waar u werkelijk het voordeligst uit bent. Zowel qua premie als qua dekking.

Zomervakantie, ideaal voor inbrekers?

De zomervakantie is voor inbrekers de ideale periode om hun slag te slaan. Bewoners zijn langere tijd niet thuis en het huis geeft duidelijke signalen af dat er niemand thuis is. Wek daarom de indruk dat er wél iemand thuis is en schrik zo inbrekers af. Hoe?
Lees onze praktische tips!
Zie je iets verdachts in de buurt en vertrouw je het niet? Schrijf op wat u ziet en bel bij een verdachte situatie 0900-8844. Denkt u dat er op dat moment wordt ingebroken, bel dan direct 112. Ga er, hoe dan ook, nooit zelf op af!

Gewijzigde bereikbaarheid Vink Verbeek zomervakantie 2014

Ook gedurende de zomervakantie blijft Vink Verbeek goed bereikbaar; per e-mail (info@vinkverbeek.nl) of via de formulieren welke u vindt op www.vinkverbeek.nl, onder klantenservice.
Informatie over onze actuele telefonische bereibaarheid kunt u vinden via CONTACT.

U kunt gedurende de vakantie periode gewoon verzekeringen afsluiten en/of wijzigingen doorgeven via onze website (en via e-mail). Aanvragen, wijzigingen en berichten worden regelmatig bekeken, verwerkt en/of beantwoord.

NB: Heeft u in verband met een voertuigschade direct assistentie nodig, bel het SOS nummer op uw groene kaart.

TIP: zet het betreffende SOS nummer in uw smartphone of GSM. Indien gewenst sturen wij u uw groene kaart in PDF-format toe, zodat u deze ook op uw smartphone of tablet kunt zetten.

Wij wensen u een fijne vakantie toe!

Voorgaande nieuwsbrieven nalezen, klik hier