Home Ons kantoor Particulier Zakelijk Klantenservice Nieuws Premie berekenen
Wees zuinig op de kenteken-plaat van uw voertuig. Verlies/diefstal kost u altijd geld en kan voor heel veel ellende zorgen!

Jaarlijks wordt er zo'n 100.000 keer melding gemaakt van de vermissing van één of beide kentekenplaten. Verlies of diefstal van kentekenplaten kost altijd geld, minimaal de aanschaf van nieuwe kentekenplaten. Tijd, aangifte van vermissing, en veel ellende, indien de platen misbruikt worden bij bijvoorbeeld diefstal van brandstof, laat staan bij (veel) ernstigere criminele activiteiten. De meeste auto's worden afgeleverd met een plastic plaathoudertje van minimale kwaliteit. Daar komt geen schroefje aan te pas, dus ligt je plaat na een bezoekje aan de wasstraat of een ontmoeting met de trekhaak van een inparkeerder zó op straat. Erger nog, kwaadwillende lieden nemen uw kentekenplaten eenvoudig mee, en misbruiken deze voor allerlei criminele activiteiten! Er is gelukkig een simpele oplossing: laat je plaat met, bijvoorbeeld, popnagels vastzetten. Veel (auto)bedrijven doen dit kostenloos. Het kan u veel ellende en kosten besparen!

Wilt u een persoonlijk advies, maatwerk voor uw persoonlijke situatie? We zoeken de aanbieding die voor u de beste kwaliteit en prijs biedt

Vink Verbeek Verzekeringen is inmiddels 23 jaar actief. Onze kennis op het gebied van geldzaken en verzekeringen is groot. De (digitale) lijnen zijn kort, wij zijn altijd persoonlijk aanspreekbaar, ook ten aanzien van onze verantwoordelijkheden.

Wij bieden actuele (verzekerings)producten met goede voorwaarden en een scherp tarief voor onze particuliere en zakelijke relaties! Vrijwel alle zakelijke en particuliere verzekeringen kunt u bij Vink Verbeek afsluiten. U kunt van veel particuliere verzekeringen (woning, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, doorlopende reis/annulering, motorfiets) op onze website, www.vinkverbeek.nl, direct zelf een premie berekenen en de verzekering afsluiten. Verder vindt u uitgebreide informatie over allerlei onderwerpen.
Sinds medio 2015 worden de meeste zaken (polis, nota, groene kaart) via e-mail verzonden. Dit is een milieubewuste keuze. Polisvoorwaarden kunt u al veel langer via onze website raadplegen: als u uw polisnummer invoert, ziet u direct de polisvoorwaarden die van toepassing zijn.
En sinds kort kunt u een account aanmaken (digitale polismap), zodat u uw polis digitaal kunt raadplegen, maar ook de status van een nog-niet-afgehandelde schade. En uw groene kaart en polisbladen kunt u downloaden.
Meer informatie vindt u onder Klantenservice.

Koophuis? Hypotheekadvies gewenst? Vink Verbeek hypotheekadvies is er vanaf 780 euro! Wilt u inzicht in uw persoonlijke mogelijkheden; een hypotheek-oriëntatie is zelfs gratis, via onze unieke online Thuisinventarisatie. Naast hypotheken, in alle variaties, biedt Vink Verbeek u persoonlijk financieel advies, ook ten aanzien van uw oudedagsvoorziening.

Kunt u iets niet vinden? Komt u er even niet uit? Neem gerust contact op voor een persoonlijk gesprek. Want, internet of niet, zakelijk advies en financiële dienstverlening blijft mensenwerk. Ons werk dus. Vink Verbeek, persoonlijke aandacht en vlotte (re)actie!

Hypotheek-advieskosten worden nu apart berekend, onze ervaringen

Een hypotheekadvies brengt advieskosten met zich mee. Tot 2014 zaten de advieskosten verwerkt in de hypothecaire lening en aanvullende producten. Daarna heeft de overheid beslist dat advies- en bemiddelingskosten door de adviseur rechtstreeks aan de consument doorberekend moet worden. Inmiddels hebben we daar voldoende ervaring mee. Het advies traject is, veel meer dan vroeger, maatwerk geworden. Uw persoonlijke situatie is leidend. Een goed maatwerkadvies is dan ook essentieel. Het goede nieuws is dat onze advieskosten aanzienlijk lager zijn geworden, doordat een groot deel van het administratieve werk door uzelf gedaan kan worden. Denk hierbij aan het verzamelen van allerlei stukken inzake uw inkomen en uitgaven. Dit oriëntatie deel is kostenloos, u wordt dus niet met kosten geconfronteerd als een hypothecaire lening niet mogelijk blijkt voor het door u beoogde huis.

Het advies begint dus met een oriëntatie en inventarisatie van uw wensen en uw financiële positie. Via onze unieke online THUISINVENTARISATIE kunt u kostenloos bekijken of een hypotheek haalbaar is, rekening houdend met uw inkomsten en uitgavenpatroon. Start een gratis oriëntatie via de Thuisinventarisatie en weet wat u weten moet! Het vervolg traject met een persoonlijk hypotheekadvies start bij 780 euro.

Tips over banden, want juiste informatie/kennis over uw banden is van levensbelang

De bandenspanning heeft een enorme invloed op het weggedrag van uw voertuig, met name voor een motorfiets, en is derhalve essentieel voor een veilig gebruik van uw motor! Zorg er dus ten alle tijden voor dat uw banden de juiste bandenspanning hebben. Hou er rekening mee dat een band langzaam spanning verliest en dat een warme band een iets hogere bandenspanning laat zien dan een koude band. Een warme band heeft veel meer grip dan een koude, hou hier rekening mee als u wegrijdt.
Gevolgen van een te lage bandenspanning:

  • slechtere wegligging
  • slechtere besturing
  • slechtere werking van vering en demping
  • hoger benzineverbruik
  • slechter bochtgedrag
  • hogere banden-temperatuur (verhoogt ook het risico op een klapband)
  • onregelmatige slijtage aan de rand waar de band in aanraking komt met de weg
Nieuwe banden moeten ingereden worden. Het oppervlak van een (motorfiets)band heeft door de fabricage (vulkanisatie) nog geen grip. De "bakvorm" moet bij de productie van de band, zoals bij bakken van een cake, ingevet worden. Dat is te zien aan de glanzende buitenkant, daardoor heeft de band niet direct een optimale grip. Gedurende het inrijden, met name bij een motorfiets, moet je gedurende de eerste ca. 200 kilometers langzaam de hellingshoek verhogen waardoor de "vet" laag kan afslijten. Tip: door je motorband voorzichtig met fijn schuurpapier te behandelen kun je de inrijtijd verkorten.

Rij nooit zonder ventieldopje! Het ventieldopje verhindert dat je bij hoge snelheid druk verliest. De centrifugaalkracht die vrijkomt bij het ronddraaien van je band kan het ventiel openen. De bandenfabrikanten markeren (bij een tubeless band) met een gele-rode punt de plek op de band die het minste gewicht heeft. Daar hoort het ventiel te zitten. Zo wordt het mindergewicht door het ventiel gecompenseerd. Ook zand, zout en vuil kunnen het ventiel inwendig vernielen, wat uiteraard lekkage kan veroorzaken.

Voorgaande nieuwsbrieven nalezen, klik hier