Home Ons kantoor Particulier Zakelijk Klantenservice Nieuws Premie berekenen
Weet u wat u moet doen als er brand uitbreekt?

Brand in uw woning, je moet er niet aan denken. Tegen de materiële schade kunt u zichzelf verzekeren. Maar zelfs dan kan een brand het leven behoorlijk overhoop gooien, bijvoorbeeld doordat de woning onbewoonbaar is. En erger nog, uzelf of uw huisgenoten kan iets overkomen. Gelukkig kunt u zelf veel doen om brand en de gevolgen daarvan te voorkomen.

Twee op de drie woningbranden ontstaan door menselijk handelen. Beginnende brandjes kunt u zelf doven met water, zand of een blusdeken. Maar gebruik nooit water om brandende olie, vet of een vlam in de pan te blussen. Is de brand groter dan een voetbal? Blus de brand dan niet zelf en breng uzelf en uw huisgenoten zo snel mogelijk in veiligheid.
Kijk voor meer informatie op www.verkleindekansopbrand.nl.

En weet u wat u moet doen bij een noodsituatie? Kijk voor tips op de calamiteiten-instructie.

Rook- en koolmonoxidemelders kunnen levens redden.
Rookmelder: De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als u slaapt, ruikt u niets. U wordt dus niet wakker van de rooklucht. En doordat de rook veel giftige gassen bevat, raakt u al snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten! Rookmelders zijn dus echt van levensbelang.
Koolmonoxidemelder: Een verbrandingstoestel stoot verbrandingsgassen (waaronder koolmonoxide) uit die slecht zijn voor uw gezondheid. De kans op een verhoogde uitstoot van koolmonoxide is vooral groot bij verbrandingstoestellen die niet goed worden onderhouden en in woningen met weinig ventilatie. Het inademen van koolmonoxide (CO) veroorzaakt hoofdpijn en duizeligheid. Bij hoge concentraties kan koolmonoxide zelfs levensgevaarlijk zijn.
Lange tijd werd aangenomen dat jaarlijks door blootstelling aan een verhoogde concentratie koolmonoxide vijf tot tien doden vallen en enkele honderden gewonden. Naar inschatting van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is de omvang van het probleem met koolmonoxide drie tot vijf keer zo groot. 'De symptomen van koolmonoxidevergiftiging worden echter vaak niet herkend zodat een juiste diagnose uitblijft', stelde de Raad in 2015. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat niet alleen slecht onderhouden toestellen en geisers grote veroorzakers zijn van teveel koolmonoxide, maar dat ook CV-installaties problemen kunnen veroorzaken.
Kijk voor meer informatie op www.brandweer.nl.

Persoonlijk advies en voordeel met de Vink Verbeek Pakketverzekering

Vink Verbeek heeft een uitgebreid eigen pakket verzekeringen, blijvend voordelig, met uitstekende voorwaarden. De voordelen zijn onder meer:
- Voor uw auto (ook cabrio/roadster) een voordelige premie en goede voorwaarden zoals 3 jaar nieuwwaarde voor nieuwe auto's en 3 jaar aanschafwaarde op occasions
- Hoge startkorting (ook zonder schadevrije jaren tot 55%), oplopend tot 75% korting, met overname opgebouwde schadevrije jaren
- 2e gezinsauto kortingsregeling (ook schadevrije jaren van de PK-motorpolis: zeswielen-plan)
- Diverse woonpakketten mogelijk, woning en inboedel met garantie tegen onderverzekering of op basis van een vast bedrag (Premier Risque)
- Pakketkorting oplopend tot 10%
- Gratis maandbetaling

In dit pakket kunnen o.a. worden opgenomen: auto-, motor-, inboedel-, woonhuis-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstands-, doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Deze verzekeringen kunt u aanvragen via internet. Daarnaast kunt u op onze website diverse verzekeringen berekenen, zoals diverse woonpakketten, voor motoren de PKmotorpolis, Europeesche en Unigarant en diverse andere verzekeringen.
Overstappen is gemakkelijk, wij regelen dat graag voor u. Wij zorgen er voor dat uw oude verzekeringen naadloos aansluiten op uw Vink Verbeek Pakketverzekering.
Wilt u ook het voordeel en het gemak van een Vink Verbeek Pakketverzekering? Indien gewenst doen wij u graag een vrijblijvende aanbieding voor uw huidige verzekeringen. Stuur een kopie van uw huidige polissen en u ontvangt van ons vrijblijvend advies en offerte.

Nieuwe aansprakelijkheidsrisico's en toenemende claimcultuur een toenemende bedreiging voor bestuurders.

Uit onderzoek blijkt dat nieuwe risico's (cyberrisico's, dataprivacy) extra aandacht verdienen van aandeel- en toezichthouders. Samen met een almaar toenemende claimcultuur zorgt dit bij bestuurders voor meer druk. Zij zouden vaker doelwit zijn van onderzoeken, boetes of vervolging vanwege vermeende wanpraktijken. Bovendien worden de "kopzorgen" voor bestuurders groter door een aantal nieuwe risico's, zoals aansprakelijkheid rondom cyberaanvallen en dataprivacy, en de aangescherpte regelgeving hieromtrent. Veel ondernemers zien cyberincidenten als een IT-aangelegenheid. Men ziet het niet als een risico wat bijvoorbeeld de raad van bestuur op de agenda moet hebben. Er is vrijwel geen ontsnappen aan en bestuurders moeten voldoende op de hoogte zijn. Als men niet voldoende op de hoogte is, loopt men zelf een hoger risico.

Andere nieuwe risico's voor bestuurders zijn negatieve publiciteit of aantijgingen rondom milieuvervuiling, klimaatverandering en moderne slavernij. Het kan resulteren in reputatie risico's, protest onder aandeelhouders, publieke verontwaardiging of overheidssancties. Ook fusies en overnames blijven een belangrijke oorzaak van rechtszaken. Het is aannemelijk dat dit zich in de toekomst zal blijven voortzetten.

Directeuren bewandelen een "bestuurlijke dunne draad" omdat het bestuurdersaansprakelijkheidsrisico jaarlijks blijft toenemen. Het aantal juridische stappen tegen leidinggevenden voor het falen in het naleven van normen en regelgeving neemt toe, hetgeen kan resulteren in kostbare onderzoeken, strafrechtelijke vervolging of civiele procedures die het bedrijfsvermogen in gevaar brengen of zelfs het privévermogen bedreigen.
Overigens beperkt het bovenstaande zich niet tot de zakenwereld, ook wanneer u als privé-persoon een bestuursfunctie bekleedt, bijvoorbeeld bij een sportvereniging of een VvE (vereniging van eigenaren), loopt u steeds meer risico op (financiële) schade!
Meer informatie over het verzekeren van bestuurdersaansprakelijkheid bij VvE's: lees meer».

Zorgverzekering 2017

Buitenlanddekking, ja of nee?
Zorgverzekeraars bieden u veelal de keuze de buitenlanddekking te laten vervallen. In de basisverzekering is de buitenlanddekking opgenomen; vergoeding op basis van de Nederlandse marktconforme tarieven. In de aanvullende verzekeringen kan deze worden uitgebreid tot Nederlandse tarieven, tot 2x Nederlandse tarieven, etc. De basisverzekering (inclusief buitenlanddekking) wordt vastgesteld door het Ministerie.
Als u bij de reisverzekering Medische Dekking wil verzekeren, heeft u een Nederlandse basisverzekering (inclusief buitenlanddekking) nodig. Of u dan in de aanvullende verzekeringen buitenlanddekking verzekerd heeft, maakt voor de reisverzekering niet uit.

Zorgverzekering per 2017
Op onze pagina zorg vindt u het verschil tussen budget, natura, restitutie en zuivere restitutie-dekkingen.
Ook kunt u weer een aantal producten vergelijken, de premie van een aantal maatschappijen berekenen en de zorgverzekering digitaal afsluiten.
Zorg dat u een acceptatie heeft, als u een keuze heeft gemaakt voor een aanvullend pakket waarbij u medische vragen moet beantwoorden, voordat u de oude verzekering opzegt! Of laat de zorgverzekeraar de opzegging verzorgen, regel dan alles dit jaar vòòr Kerst!
Let op: de huidige verzekering moet vòòr 31-12-2016 opgezegd zijn. Bent u te laat, dan loopt deze verzekering door tot 31-12-2017!

Wetgeving High Speed E-bike per 01-01-2017

Vanaf 1 januari 2017 verandert de wetgeving omtrent high speed e-bikes. Voor de high speed e-bike gelden dan dezelfde regels als die voor een bromfiets. Dat betekent dat de gedragsregels die gelden voor het besturen van een bromfiets gevolgd moeten worden.

De bestuurder moet:

  • Minimaal 16 jaar zijn;
  • Een bromfietsrijbewijs hebben;
  • Maximale snelheid van 30 km per uur - binnen de bebouwde kom;
  • Maximale snelheid van 45 km per uur - buiten de bebouwde kom;
  • Een goedgekeurde bromfietshelm (norm ECE 22.05) of speed-pedelec-helm (NTA 8776:2016-norm) dragen;
  • Op het fiets/bromfietspad rijden;
  • Een bromfietskenteken (gele kentekenplaat) hebben.
Bezitters van een high speed e-bike moeten de huidige (blauwe) snorfietskentekenplaat vervangen door een (gele) bromfietskentekenplaat. Het RDW start op 01-01-2017 met het omzetten van de kentekens. Dit omzetten is gratis. U ontvangt van de RDW bericht hierover (meer informatie op overheid.nl). Uiterlijk 1 juli 2017 zal het omzetten zijn afgerond.
Verzekering:
Bij de High speed E-bikeverzekering (zie onder bromfiets) kunt u zelf de verzekering samenstellen op basis van persoonlijke wensen en situatie. Kies bij Bromfietsverzekering voor object High speed E-bike. Er zijn 4 verschillende basisdekkingen: WA, WA + Diefstal, WA + Aanrijding of WA + Diefstal en Aanrijding. De verzekering is verder uit te breiden met aanvullende dekkingen.

Voorgaande nieuwsbrieven nalezen, klik hier