Home   Disclaimer   Contact         
Vink Verbeek Verzekeringen
Particulier

Financiële Planning, de basis van een gezond en prettig leven
Het opstellen van een gedegen persoonlijk financieel plan is maatwerk en vereist ervaring en inzicht in financiële en fiscale zaken. Een éénmalige investering in uw financiële toekomst kan u behoeden voor fouten met grote en soms onherstelbare financiële schade.
Bent u al langer klant met een uitgebreid verzekeringspakket, dan kunnen we u ook van financieel advies voorzien.

Lijfrente, advies of prijs?
Vandaag de dag is het simpel om, na een snelle vergelijking op internet, de aanbieder met de hoogste uitkeringen te vinden voor expirerende lijfrente-kapitalen. Voor een direct ingaande lijfrente op basis van garanties is dit toch geen enkel probleem? zult u zeggen. Je voert de koopsom in en de hoogste aanbieder komt er vanzelf uit: dus geld overmaken en klaar is Kees!
Deze redenatie gaat echter in veel gevallen niet op: onderzoek wijst uit dat veel Nederlanders geen flauw idee hebben wat hun inkomen wordt na pensionering. Dus moet je met vrijgekomen lijfrentekapitaal een tijdelijke of levenslange lijfrente aankopen of kan er nog iets anders mee?  Lees meer»

Klantprofiel
Uitgangspunt is het klantprofiel. Om verkeerde (financiële) adviezen te voorkomen, is goede informatie onontbeerlijk!

De vragen waaraan u moet denken zijn onder meer:

 • Hoeveel tijd heeft u om uw doelstellingen te realiseren?
 • Welke stappen heeft u al gezet om die doelstelling te realiseren?
 • Hoeveel kennis en ervaring heeft u om risico's te voorkomen en uw doelstellingen te realiseren?
 • Welke financiële risico's wenst u te accepteren en welke niet?
 • Hoe ziet uw huidige financiële situatie er uit?
  Denk hierbij aan eigen-woningbezit, hypotheek, spaartegoed, pensioenopbouw, lijfrente, beleggingen/aandelen, vastgoed, overlijdensrisicoverzekering, verzamelingen (munten/postzegel) etcetera

Antwoorden op bovenstaande vragen maken deel uit van uw klantprofiel en uw klantprofiel is de basis voor ons advies.

Hoe staat u er (financieel) voor? Weet u het?

 • U heeft een hypotheek en u spaart voor aflossing; is dat voldoende of spaart u te veel of juist te weinig?
 • Zijn er mogelijkheden om de financiering/hypotheek van uw huis aan te passen of te veranderen?
 • Is de ooit door u afgesloten (leven/spaar/beleggings/overlijdensrisico) verzekering nog relevant of noodzakelijk?
 • Spaart u? Is uw huidige spaartegoed gegarandeerd en veilig?
 • Bent u van plan om een huis te kopen of te verkopen? Wat is dan financieel/fiscaal in uw situatie de beste oplossing?
 • U heeft een aandelenportefeuille die u slapeloze nachten bezorgt, wat is het alternatief?

Allemaal belangrijke vragen die Vink Verbeek kan beantwoorden. Ook als het gaat om inzicht te verkrijgen in (leven, spaar, beleggings, overlijdensrisico) verzekeringen die u ooit heeft afgesloten, bij ons of via een andere aanbieder. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het inzichtelijk maken van persoonlijke financiële en fiscale scenario's.
Kortom, wij beantwoorden al uw vragen over uw huidige en toekomstige financiële (fiscale) situatie. Wellicht kunnen uw maandelijkse lasten (verantwoord) omlaag! Meer weten over de mogelijkheden en kosten, neem vrijblijvend contact op met Wilma Vink.

Aflossing hypotheken
In de eerste paar maanden van 2013 is er bij de drie grootste banken 40 tot 50 procent extra afgelost. Daarmee wordt een stijgende trend van het jaar ervoor in steeds hoger tempo voortgezet. In 2012 ontvingen de banken al 20 tot 50 procent meer aan aflossingen dan in 2011. Bij ABN-Amro heeft een op de vijf particuliere klanten dit jaar een extra aflossing gedaan.

Belangrijke reden voor mensen om extra af te lossen is het toegenomen schuldbewustzijn. Veel huizenbezitters zien dat hun woning minder waard wordt dan de hypotheekschuld. Ze lossen af om niet met een restschuld te blijven zitten.
Natuurlijk is een verantwoorde schuldpositie van uw huishouden erg belangrijk. Echter er zijn meerdere mogelijkheden om dat te bereiken. Aflossen van uw hypotheek kan in uw situatie fiscaal en dus financieel nadelig zijn. Maar wat dan??

Klik hier voor meer informatie over hypotheken.

Financieel advies
Vanaf 2013 betaalt u zelf voor financieel advies. Dat betekent dat een financieel adviseur kosten in rekening brengt voor financieel advies en voor bemiddeling bij het afsluiten van een financieel product. Vroeger werd een financieel adviseur ook al betaald voor zijn advies, dit bedrag was toen verwerkt in de prijs van het financiële product (provisie).
Per 1 januari 2013 mag dit niet meer. U ontvangt een rekening met de kosten voor financieel advies en de bemiddeling. De reden hiervoor is dat financieel advies en bemiddeling diensten zijn die los staan van het financiële product dat eventueel wordt afgesloten.
In het eerste gesprek hoort u welke werkzaamheden gedaan worden en wat de kosten hiervan zijn. Dit staat beschreven in het dienstverleningsdocument. Het bedrag dat het advies kost en dat vermeld staat in het dienstverleningsdocument, is een indicatie, en kan in uw situatie dus hoger of lager uitvallen.

Voor de volgende financiële producten geldt het provisieverbod:
-Hypotheken
-Bankspaarproducten
-Overlijdensrisicoverzekeringen
-Betalingsbeschermers
-Individuele arbeidsongeschiktheid verzekeringen
-Levensverzekeringen
-Uitvaartverzekeringen

   Financial planning