Home   Disclaimer   Contact         
Vink Verbeek Verzekeringen
Particulier

NIEUWE WONING

Huis kopen
Voor het eerst een eigen huis kopen, dat is een hele stap. Maar ook als u toe bent aan uw tweede, derde of vierde koopwoning, blijft het een grote beslissing. Uw huis is toch de basis van uw persoonlijk leven en de keuze voor uw nieuwe woning heeft op tal van vlakken gevolgen. Niet in de laatste plaats in financiƫle zin.

Inkomen
Het kopen van een huis heeft grote invloed op uw maandelijkse financiƫn. De hypotheeklasten zijn gebaseerd op uw inkomen en vormen een groot deel van uw uitgaven. Als u te maken krijgt met een terugval in inkomen, wilt u wel graag in uw woning kunnen blijven wonen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden het (gezins)inkomen op peil te houden bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of een overlijden.
Zie ook pagina Zorg

Belasting
Uw belastingaangifte verandert als u een eigen huis heeft. De rente die u voor uw hypotheek betaalt, is meestal aftrekbaar en u krijgt onder meer te maken met het Eigenwoningforfait. Ook zijn de kosten, die te maken hebben met de aankoop van uw woning, voor een deel aftrekbaar. 

Opstal
Uw nieuwe huis verdient een goede verzekering. Een opstalverzekering dekt schade aan de woning zelf bijvoorbeeld door brand of storm. De verzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde: wat het kost om uw woning opnieuw in de oude staat terug te bouwen. Hou er wel rekening mee dat als u uw woning verbouwt of verbetert, dit consequenties kan hebben voor de herbouwwaarde. De opstalverzekering moet dan ook aangepast worden. Uw spullen in de woning wilt u uiteraard ook goed beschermen. Informeer bij ons naar een goede inboedelverzekering op maat.
Zie ook pagina Wonen

Onderhoud: Houd uw huis in topconditie
Als u eenmaal het huis van uw dromen hebt gevonden, wilt u natuurlijk wel dat die zijn waarde behoudt. Maak hiervoor een persoonlijk onderhoudsplan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u wonen zoals u dat wilt. U ziet ook een indicatie van de kosten: open hiervoor een spaarrekening onderhoudskosten.

Verbouwen
Als u uw woning direct na aankoop of in een later stadium gaat verbouwen, neem dan ook contact met ons op. Wij geven u graag een goed advies over de juiste financiering van uw verbouwing en over de verzekeringstechnische zaken die daarbij komen kijken.

Verhuizen
Als u gaat verhuizen, moet er veel geregeld worden. Ook uw bestaande verzekeringspakket verdient op zo'n moment de aandacht. Wij nemen er graag de tijd voor om voor u na te gaan of uw bestaande voorzieningen ook bij uw nieuwe woonsituatie passen.
Zie ook pagina Verhuizen 

   Gewijzigde situatie
   Samenwonen en trouwen
   Nieuwe woning
   Verhuizen
   Studeren
   Werk en inkomen