Home   Disclaimer   Contact         
Vink Verbeek Verzekeringen
Particulier

STUDEREN

Studiefinanciering
De studiefinanciering is sinds september 2015 veranderd. Wie vanaf schooljaar 2015/2016 start, krijgt te maken met de nieuwe regels. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl.

Bijdrage ouders
Omdat de studiefinanciering bijna altijd terugbetaald moet worden, is het handig als er reeds voorzieningen zijn voordat je aan de studie begint. Misschien hebben je ouders voldoende financiƫle ruimte om je maandelijks te ondersteunen of misschien hebben ze een spaarrekening voor je geopend. Het is ook mogelijk dat je ouders een studieverzekering hebben afgesloten. Als financieel adviseur geven wij jou en je ouders graag een goed advies om ervoor te zorgen dat je op een prettige manier kunt studeren.

Verzekeren
Zorgverzekering:
Iedereen die ouder dan 18 jaar is, heeft een eigen zorgverzekering. Ook het standaard eigen risico geldt voor iedereen ouder dan 18 jaar. Dat brengt nogal wat kosten met zich mee. Gelukkig kom je meestal in aanmerking voor zorgtoeslag (zie www.belastingdienst.nl/toeslagen).
Aansprakelijkheidsverzekering:
Iemand die een dagstudie volgt (en ongehuwd is), is meestal voor aansprakelijkheid verzekerd op de polis van de ouders. Is dit niet het geval, dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaande afsluiten. De premie bedraagt meestal een paar euro per maand.
Inboedelverzekering:
Voor het verzekeren van inboedel (op kamers) worden vaak gelet op de afsluitbaarheid. Voor jezelf is het natuurlijk ook belangrijk dat niet iedereen gemakkelijk je kamer binnen kan lopen, en al helemaal niet als je er niet bent. Let er dus op, dat de sloten deugdelijk zijn en niet met een simpele sleutel te openen zijn.

   Gewijzigde situatie
   Samenwonen en trouwen
   Nieuwe woning
   Verhuizen
   Studeren
   Werk en inkomen