Home   Disclaimer   Contact         
Vink Verbeek Verzekeringen
Particulier

Woonhuis, inboedel en aansprakelijkheid

Wij bieden verschillende mogelijkheden van verzekeringen rondom de woning en aansprakelijkheid.

1. Woonpakket Uni-Plus: Verzekering met garantie tegen onderverzekering. De verzekerde bedragen worden bepaald door enkele zaken, zoals uw postcode. De herbouw- en inboedelwaarde wordt automatisch bepaald. De dekking is alle-van-buitenkomende-onheilen, en er is keuze uit een eigen risico van €0, €100 of €200 per gebeurtenis.
2. Woonpakket Zevenwouden: Verzekering met garantie tegen onderverzekering, altijd inclusief glas. De verzekerde bedragen worden bepaald door enkele zaken, zoals uw postcode. De herbouw- en inboedelwaarde wordt automatisch bepaald. De dekking is extra-uitgebreid of alle-van-buitenkomende-onheilen, het eigen risico is bij extra-uitgebreid: €0, bij alle-van-buitenkomende-onheilen: €100 en bij storm: €250.

Hieronder vindt u algemene informatie over de woonhuisverzekering (indien woning eigendom), inboedelverzekering, glas en aansprakelijkheid (gezin).

Woonhuis
Deze verzekering is verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker.
U bent dan veelal verzekerd voor:

  • Schade bij brand, storm, inbraak of waterschade
  • Schade aan de tuin en erfscheiding
  • Schade aan huis, aanbouw of bijgebouwen

Verzekering is inclusief danwel exclusief glas, fundamenten.
Er zijn verschillende dekkingen: Uitgebreid, Extra uitgebreid, Alle-van-buiten-komende-onheilen-dekking, etc.
Soms is er per schadegebeurtenis een eigen risico, vaak is er een eigen risico bij stormschade.
Voor het berekenen van een indicatie van de herbouwwaarde, de herbouwwaardemeter vindt u onder downloads.  

Inboedel
Meestal denkt u bij een inboedelverzekering aan schade door brand en diefstal, maar onder een inboedelverzekering valt veel meer! Bijvoorbeeld schade door blikseminslag, inductie, lekkage, ontploffing, water, olie, rook en roet, vandalisme en ongeregeldheden, glasscherven en aanrijding. 
Indien u een inboedelwaardemeter invult bij het afsluiten van de verzekering (en als de maatschappij erom verzoekt, veelal elke 5 jaar), geniet u bescherming tegen onderverzekering, de inboedelverzekering wordt jaarlijks geïndexeerd, zodat het verzekerde bedrag mee stijgt met de landelijke waardeontwikkeling.
Er zijn verschillende dekkingen: Uitgebreid, Extra uitgebreid, Alle-van-buiten-komende-onheilen-dekking, etc.
Indien u een huurhuis heeft, kunt u glas (indien dit niet door de verhuurder verzekerd is) aanvullend verzekeren op de inboedelverzekering.
Voor het berekenen van een indicatie van de waarde van de inboedel, de inboedelwaardemeter vindt u onder downloads.  
Daar vindt u ook de inboedel-lijst, een handleiding om, per ruimte, de waarde van uw inboedel te bepalen.

Preventie
Bij een schade wordt vaak de materiële schade vergoed, maar wat blijft is de angst in je eigen huis, of verwoeste cq verdwenen foto's. Denk aan foto's die bij een brand verloren gaan, het gevoel van onveiligheid in je eigen huis na een inbraak, en het gedoe dat een schade met zich meebrengt. Terwijl juist dat zaken zijn die mensen erg raken. Preventie is dus een gemakkelijke manier om naast financiële ook emotionele schade te voorkomen en te beperken.

Inbraakpreventie-tips
, lees meer»

Rookmelders zijn al verplicht in nieuwbouw-woningen, maar volgens het Verbond van Verzekeraars zou die verplichting moeten gelden voor alle gebouwen. Of dat mogelijk en uitvoerbaar is, is de vraag. Maar dat rookmelders levens redden is zeker. Lees meer»

Aansprakelijkheid
Een verzekering tegen privé-aansprakelijkheid is niet wettelijk verplicht, maar toch zeer aan te bevelen. Want de wetgeving hierover is zo uitgebreid, dat de noodzaak van een verzekering aan een verplichting grenst. De verzekeringspraktijk bewijst dit keer op keer. De dekking wordt regelmatig aangepast, rekening houdend met wettelijke regels, maar ook met maatschappelijke ontwikkelingen. Zo heeft u de zekerheid dat uw verzekering steeds actuele, relevante aansprakelijkheidsrisico's dekt, zowel voor uzelf als voor uw gezinsleden.
Er zijn verschillende tarieven: eenpersoons- en gezinsdekking. Ook verzekerd zijn kleine huisdieren.
Gezin: alle gezinsleden: (pleeg)kinderen, inwonende (schoon)ouders, uitwonende studerende kinderen en logé's.
Hoogte van de dekking (verschillend per maatschappij): € 1.000.000,  € 1.250.000 of € 2.500.000 per gebeurtenis.

   Wonen