Home   Disclaimer   Contact         
Vink Verbeek Verzekeringen
Particulier

Bromfiets

Wij bieden de bromfietsverzekering van Unigarant. 

U bouwt schadevrije jaren op voor een (toekomstige) motor- of autoverzekering.
- In 4 jaar opbouw tot 75% no-claim korting;
- Naast WA ook te verzekeren: diefstal en volledig casco;
- Verzekering kan opgenomen worden in pakket met gratis termijnbetaling en pakketkorting;
- Aanvullende dekking: Ongevallen voor Opzittenden: eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit: maximaal €30.000 en bij overlijden: €3.000.
- Aanvullende dekking: Verhaalsrechtsbijstand: hiermee bent u verzekerd voor het verhalen van materiële en letselschade.
- Aanvullende dekking: Unigarant Pechhulp: een noodreparatie onderweg, en als dit niet mogelijk is, vervoer naar een tweewielerspecialist of naar huis.

Via deze verzekering kan ook afgesloten worden: snorfiets, brom/snorscooter, high-speed e-bike en brommobiel.

Bestuurder jonger dan 25 jaar:
Bent u jonger dan 25 jaar, dan bent u altijd verzekerd. Dus ook wanneer u uw tweewieler aan een jongere bestuurder uitleent.
Bent u 25 jaar of ouder en leent u uw brom- of snorfiets uit aan een bestuurder jonger dan 25 jaar? Weet dan dat schade veroorzaakt door die jongere bestuurder niet is meeverzekerd. En WA-schade wordt volledig op u verhaald. U kunt een bestuurder jonger dan 25 jaar meeverzekeren door hem of haar op te geven als hoofdbestuurder. Dan betaalt u hiervoor een juiste premie.

            

Komt u er niet uit of heeft u vragen, bel ons dan gerust 0320-269080 of vraag een offerte aan.

Voorwaarden

Wetgeving High Speed E-bike per 01-01-2017

Vanaf 1 januari 2017 verandert de wetgeving omtrent high speed e-bikes. Voor de high speed e-bike gelden dan dezelfde regels als die voor een bromfiets. Dat betekent dat de gedragsregels die gelden voor het besturen van een bromfiets gevolgd moeten worden.

De bestuurder moet:

  • Minimaal 16 jaar zijn;
  • Een bromfietsrijbewijs hebben;
  • Maximale snelheid van 45 km per uur;
  • Een goedgekeurde bromfietshelm dragen (norm ECE 22.05);
  • Op het fiets/bromfietspad rijden;
  • Een bromfietskenteken (gele kentekenplaat) hebben.
Bezitters van een high speed e-bike moeten de huidige (blauwe) snorfietskentekenplaat vervangen door een (gele) bromfietskenteken. Het omzetten moet uiterlijk 1 juli 2017 zijn afgerond. Dit omzetten is gratis. Meer informatie staat op de website van de overheid.
Verzekering: De RDW heeft nog geen duidelijkheid kunnen geven of het kenteken (letter-cijfer combinatie) ook wijzigt. Naar alle waarschijnlijkheid verandert dit niet. Bestaande High speed E-bikeverzekeringen blijven dan ook op de huidige manier door lopen.

Bij de High speed E-bikeverzekering kunt u zelf de verzekering samenstellen op basis van persoonlijke wensen en situatie. Kies bij Bromfietsverzekering voor object High speed E-bike. Er zijn 4 verschillende basisdekkingen: WA, WA + Diefstal, WA + Aanrijding of WA + Diefstal en Aanrijding. Voor extra zekerheid is de verzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen.

   Verkeer
   Personenauto
   Cabriolet/Roadster
   Motor PK en overig
   Bestelauto
   Trike
   Alarmsystemen
   Klassieke auto
   Klassieke motor
   Kampeerauto
   Caravan
   Bromfiets
   Fiets