Home   Disclaimer   Contact         
Vink Verbeek Verzekeringen
Klantenservice

Schade
Om een schade in behandeling te kunnen nemen, hebben wij allerlei gegevens nodig. Bij de polisstukken (voertuigverzekering) ontvangt u een SchadeAangifteFormulier, zorg dat u deze (en uw groene kaart) altijd bij u heeft.

 


Schade Voertuig
Wat te doen na een voertuig/verkeersschade?
Bij een verkeersschade vult u, zo mogelijk gezamenlijk met de tegenpartij, de voorzijde van een SchadeAangifteFormulier in. Meer informatie»
Betreft het een buitenlandschade, een ingewikkelde schade of een tegenpartij die dwarsligt, dan heeft u vaak een rechtsbijstandverzekering nodig. Heeft u rechtsbijstand verzekerd bij DAS, lees dan hier wat DAS voor u doet. Heeft u een rechtsbijstandverzekering via ons, maar u weet niet bij welke maatschappij, informeer dan even bij ons.
Wat kunnen wij voor u doen, lees meer»

Schade melden
U kunt de verkeersschade alvast via internet melden, zodat we uw schade direct in behandeling kunnen nemen. Let op: er is altijd een volledig ingevuld Europees schadeformulier (door u en de tegenpartij ingevuld) nodig om de verkeersschade volledig te kunnen afhandelen!

Schade Downloads
Schadeformulieren
Voertuigschadeformulier, ook wel 'Europees schadeformulier Verkeer' genoemd, enkelvoudig formulier, alleen te gebruiken bij inbraakschades en schades zonder tegenpartij.
Heeft u een origineel schadeformulier (de dubbele ''doordruk'' versie) nodig, vraag dit dan aan bij ons;
Formulieren voor het maken van getuigenverklaringen;
Algemeen schadeformulier, voor het indienen van schade aan inboedel of woonhuis, of ten aanzien van aansprakelijkheidsschade, etc;
Algemeen schadeformulier voor het indienen van alle schade inzake reis- en annulering.

Schade Downloads Digitaal

Schadeformulieren / Digitaal
Onderstaande schadeformulieren kunt u digitaal invullen. Door op de link te klikken, opent het document. Dan is het echter (vaak) nog niet invulbaar, of u ziet een blanko formulier. Sla dit document op (downloaden en lokaal opslaan) op uw computer en vul het daarna in. Het ingevulde formulier kunt u opslaan en aan ons sturen per e-mail.

Voertuigschadeformulier, digitale versie van het 'Europees schadeformulier Verkeer', enkelvoudig formulier, alleen te gebruiken bij inbraakschades en schades zonder tegenpartij.
Algemeen schadeformulier, voor het indienen van schade aan inboedel of woonhuis, of ten aanzien van aansprakelijkheidsschade, etc;
Algemeen schadeformulier voor het indienen van alle schade inzake reis- en annulering.


Diefstal Voertuig
Wat te doen bij diefstal van voertuig of vaartuig?
Onmiddellijk uw gestolen voertuig of vaartuig aanmelden (hoe sneller hoe beter), dan de politie bellen. Bij het landelijk register van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (een samenwerkingsverband van De stichting Vermiste Auto Register (VAR), de stichting Nederlandse Restwaarde Markt (NRM) en de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit) vindt u ook informatie en diefstalpreventie tips. Heeft u diefstaldekking, meld de diefstal dan ook bij Vink Verbeek (SchadeAangifteFormulier, zie downloads). 
TIP: Laat uw autoruiten voorzien van uw kenteken of ID (chassis) nummer. Autoruitspecialisten doen dit vaak gratis of tegen een geringe vergoeding.

Schadegarant

Heeft u een verzekerde schade aan uw voertuig?
U kunt uw auto laten repareren waar u wenst (bijv. uw eigen garage). Echter, indien u de auto laat repareren door een (schadeherstel)bedrijf dat is aangesloten bij Schadegarant, ontvangt u de volgende voordelen:
- een lager eigen risico
- gratis vervangend vervoer
- haal- en brengservice
- het schadegarant-bedrijf kan direct met schadeherstel beginnen
- u hoeft alleen uw eigen risico te betalen, de rest wordt rechtstreeks met de maatschappij afgehandeld
Kijk voor een schadegarant-herstelbedrijf bij u in de buurt op www.schadegarant.nl


Schade Ruit

Glasgarant
Een samenwerkend herstelbedrijf bij u in de buurt zoeken? Meer informatie»

Wat te doen na een ruitschade? Meer informatie»
Ruitschade in het buitenland? Meer informatie»

Direct ruitschade melden, en een afspraak maken, bij GlasGarage of bij Autotaalglas.
U kunt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, gebruik maken van de service van genoemde ruitspecialisten.


Schade administratie

Heeft u een schade, wat verwachten wij van u en wat doen wij voor u? Lees meer»
Schade, veel gestelde vragen, lees meer»

Wilt u uw schade zelf afhandelen, dan vindt u hier enkele tips.
Tevens een concept-brief, welke u naar de verzekering van de tegenpartij kunt sturen.

Waarborgfonds Motorverkeer
Indien de schade veroorzaakt is door een onbekend (of onverzekerd) gemotoriseerd voertuig, kunt u in bepaalde gevallen de schade claimen bij het Waarborgfonds. Voor nadere informatie en schade formulieren, zie de website van het Waarborgfonds Motorverkeer.
Een parkeerschade kunt u nu eenvoudig online melden! Lees meer»


Schade overig

Wat te doen bij overige schade?
Indien u schade lijdt of veroorzaakt heeft, betreffende uw woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid of recreatie, verzoeken wij u deze schade te melden middels een schade-aangifteformulier.
Algemeen schadeformulier voor het indienen van uw schade.

Let op: heeft u een eigen risico bij de UniPlus-verzekering, u krijgt €100 korting op uw eigen risico als u de schade door een door Unigarant erkende schadehersteller laat herstellen.
Voor reparatie aan mobiele telefoons is altijd een eigen risico van €50 van toepassing (ook als u geen standaard eigen risico heeft), tenzij u deze laat herstellen via SmartPhort. U kunt uw telefoon eenvoudig online aanmelden. Meld deze schade bij ons aan en u ontvangt van ons een link om de schade te melden bij SmartPhort.


Schade reis
Schade tijdens uw vakantie of annulering van de reis? Lees meer»

Algemeen schadeformulier voor het indienen van alle schade inzake reis- en annulering.

Rechtsbijstand
Heeft u rechtsbijstand nodig?
Veelal is rechtsbijstand verzekerd bij DAS (of ARAG). U kunt uw zaak melden via de post (voor formulieren zie onder downloads), maar ook via internet (zie bijvoorbeeld de website van DAS). Wilt u dat wij meekijken met uw zaak of wilt u overleggen met ons over deze zaak, dan is het verstandig ons te machtigen om mee te kunnen kijken in uw dossier.
Download diverse schadeformulieren.

Ook kunt u telefonisch contact opnemen met DAS, wanneer er een juridisch geschil is, maar ook wanneer deze dreigt te ontstaan.

   Schade informatie