Home Ons kantoor Particulier Zakelijk Klantenservice Nieuws Premie berekenen
Zorgverzekering 2015

De premies van de zorgverzekering, basisverzekering en aanvullende dekkingen, voor 2015 zijn weer bekend. Voor de meeste verzekerden zal de premie stijgen t.o.v. die van 2014. Daarbij stijgt het eigen risico van 360 naar 375 euro. En ook zal de inhoud van de basisverzekering gewijzigd worden, uitgebreid in het nieuws was de overheveling van AWBZ-kosten naar de zorgverzekering; verder wordt de dekking jaarlijks aangepast: een aantal behandelingen zal niet meer vergoed worden, maar andere behandelingen juist weer wel. Ook de aanvullende pakketten worden veelal gewijzigd. Het is dus ook voor 2015 weer belangrijk de juiste zorgverzekering te kiezen. Meer informatie».

Ons advies: Maak eerst een lijstje met welke zaken u verzekerd wilt hebben, bijvoorbeeld fysiotherapie, gezinsplanning, orthodontie bij de kinderen, buitenland. En denk na over de volgende zaken: wilt u vrije keuze van arts en ziekenhuis? De afgelopen jaren was er keuze uit naturapolissen en restitutiepolissen: bij de restitutiepolissen heb je vrije keuze in arts en ziekenhuis; bij naturapolissen wordt gecontracteerde zorg aangeboden, tot en met 2014 was de keuze in zorgverleners weliswaar groot, maar in 2015 zal de keuze worden beperkt. Overigens, is er al dan niet vrije keuze in het basispakket, dan geldt datzelfde ook voor de aanvullende dekkingen, dus ook voor fysiotherapie etc.
In 2015 worden daarbij zgn. budgetpolissen aangeboden: hier worden een beperkt aantal zorgverleners (artsen, ziekenhuizen etc) gecontracteerd, de kans bestaat dat u (te) ver moet rijden om van deze zorg gebruik te kunnen maken. Wilt u een andere zorgverlener dan door uw verzekeraar is gecontracteerd, dan wordt deze zorg niet of beperkt vergoed.

U kunt op onze website diverse producten vergelijken, de premie van een aantal maatschappijen berekenen en de zorgverzekering digitaal afsluiten.
Zorg dat u een acceptatie heeft, als u een keuze heeft gemaakt voor een aanvullend pakket waarbij u medische vragen moet beantwoorden, voordat u de oude verzekering opzegt! Of laat de zorgverzekeraar de opzegging verzorgen, regel dan alles dit jaar vòòr Kerst!
Let op: de huidige verzekering moet vòòr 31-12-2014 opgezegd zijn. Bent u te laat, dan loopt deze verzekering door tot 31-12-2015!

Autogordels
Een autogordel draagt u niet voor niets. Daarmee verkleint u de kans op een dodelijk ongeval aanzienlijk: tot wel 60%. Maar dan moet u de gordel wel goed omdoen.
Bijvoorbeeld als u een dikke winterjas draagt, werkt de gordelspanner dan wel goed? En wat als u zwanger bent? Hoe werkt het bij oudere auto's / oldtimers? Wij hebben een aantal interessante zaken voor u verzameld: lees meer».

Wat te doen bij schade in de wasstraat?
Als autobezitter moet je vaak veel moeite doen voor een schone auto. De autowasserij maakt het een stuk gemakkelijker. Helaas gaat dat soms gepaard met schade aan de auto. Wie is er dan aansprakelijk? Meer informatie».

Hypotheken, is het simpeler geworden? Helaas niet. Het juiste, onafhankelijke advies van Vink Verbeek kan u veel geld besparen!

Sinds 1 januari 2013 is er alleen nog hypotheekrente-aftrek als de hypotheek maandelijks afgelost wordt, op basis van een lineaire of annuïtaire aflossing, eigenlijk net als 35 jaar geleden. Weinig keuze, simpel toch? Nou nee, het is meer dan ooit belangrijk dat u de juiste beslissingen neemt. Een goede onafhankelijke voorlichting en advies is belangrijk, en kan u veel geld besparen!
Voor starters op de woningmarkt (kopers van het eerste huis), is de keuze weliswaar beperkt, maar er moet nog wel degelijk rekening worden gehouden met een aantal belangrijke zaken zoals: Nationale Hypotheek Garantie; starterslening; schenkingen; eigen geld gebruiken; toekomstplannen; etc.
Voor doorstromers (iemand die zijn huis verkoopt en een ander huis koopt) zijn er veel meer mogelijkheden. Hierbij moet rekening gehouden worden met de vele overgangsregels aangaande de lopende hypotheek. Hierbij is een onafhankelijk advies vaak nog belangrijker. Een verkeerde keuze kost meestal veel geld .......!
Zo geldt de (reeds geruime tijd bestaande) bijleenregeling nog steeds: over de "winst" (=globaal: verschil tussen verkoopprijs en hypotheekbedrag) op het verkochte huis is geen hypotheekrente-aftrek meer.
Maar, daarbij komen nieuwe overgangsregels: bestaande hypotheken op 31-12-2012 kunnen de 30-jaarstermijn tot maximaal 2031 ongewijzigd blijven doorlopen. Ook als u een ander huis koopt (en zelfs als u een korte periode geen hypotheek heeft)!
Dus heeft u een hypotheek (van voor 2013), bijvoorbeeld een deel spaarhypotheek en een deel aflossingsvrij, dan kunt u deze delen meenemen naar de nieuwe hypotheek. Koopt u een duurder huis, dan bent u, na de verrekening van de winst (bijleenregeling), voor het meerdere verplicht een lineaire of annuïtaire hypotheek af te sluiten.
Wij merken steeds vaker dat adviseurs bij banken de overgangsregels niet hanteren en het volledige hypotheekbedrag direct op een lineaire danwel annuïtaire hypotheek afsluiten, waardoor de maandlast een stuk hoger uitvalt en er grote bedragen fiscaal voordeel misgelopen worden. Het voordeel hiervan gaat direct naar de banken (er wordt direct en doorlopend afgelost), en het nadeel is voor uw rekening, en dat is op termijn meestal een aanzienlijk bedrag!

Dus kies voor een onafhankelijk hypotheek-advies van Vink Verbeek, altijd in uw voordeel!
Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Polis Digitaal

Wilt u uw polisstukken vanaf nu digitaal ontvangen? Dat kan!
Meld dit dan via dit formulier, en wij passen dit direct aan.

Dit is wel zo gemakkelijk en bovendien milieuvriendelijk, want het bespaart veel papier. En als het echt nodig is, dan kunt u uw polis altijd nog printen. De digitale polis is een authentiek en rechtsgeldig document, want het is ondertekend met een elektronische handtekening.

Oorspronkelijk ontving u nog wel uw groene kaart per post, maar vanaf nu ontvangt u alle polisbescheiden, dus nu inclusief groene kaart, en nota's via uw e-mailadres. Voordeel van de groene kaart per e-mail: u kunt deze eenvoudig op uw smartphone zetten en u heeft deze dus altijd bij u. Handig bij meerdere bestuurders!
Let op: Het is vanzelfsprekend wel belangrijk dat u ons op de hoogte houdt als u uw e-mail adres wijzigt!

Op VinkVerbeek.nl vindt u natuurlijk de diverse polisvoorwaarden van de verzekeringen die wij aanbieden. Maar u weet natuurlijk niet welke verzekering u precies heeft! Dan is het handig dat u, op basis van uw pakket- of polisnummer, uw polisvoorwaarden kunt bekijken!
Via VinkVerbeek.nl, pagina Klantenservice, polisvoorwaarden vindt u bij "Polisvoorwaarden on-line", door ingave van uw pakketnummer, alle polisvoorwaarden die gelden voor de verzekeringen die u in dit pakket heeft afgesloten.

Voorgaande nieuwsbrieven nalezen, klik hier