Schade
Om een schade in behandeling te kunnen nemen, hebben wij allerlei gegevens nodig. Bij de polisstukken (voertuigverzekering) ontvangt u een SchadeAangifteFormulier, zorg dat u deze (en uw groene kaart) altijd bij u heeft.

U kunt een schade melden, via dit formulier, of via e-mail. Stuur ons ook altijd het schadeformulier toe!

Wat te doen na een voertuig/verkeersschade?
Bij een verkeersschade vult u, zo mogelijk gezamenlijk met de tegenpartij, de voorzijde van een SchadeAangifteFormulier in. Meer informatie»
Betreft het een buitenlandschade, een ingewikkelde schade of een tegenpartij die dwarsligt, dan heeft u vaak een rechtsbijstandverzekering nodig. Heeft u een rechtsbijstandverzekering via ons, maar u weet niet bij welke maatschappij, informeer dan even bij ons.
Wat kunnen wij voor u doen, lees meer»

Schadeformulieren

Schadeformulieren
Voertuigschadeformulier, ook wel ‘Europees schadeformulier Verkeer’ genoemd, enkelvoudig formulier, alleen te gebruiken bij inbraakschades en schades zonder tegenpartij.
Heeft u een origineel schadeformulier (de dubbele ”doordruk” versie) nodig, vraag dit dan aan bij ons;
Formulieren voor het maken van getuigenverklaringen;
Algemeen schadeformulier, voor het indienen van schade aan inboedel of woonhuis, of ten aanzien van aansprakelijkheidsschade, etc.
Algemeen schadeformulier voor het indienen van alle schade inzake reis- en annulering.

Schadeformulieren
Digitaal invulbaar

Schadeformulieren / Digitaal
Onderstaande schadeformulieren kunt u digitaal invullen. Door op de link te klikken, opent het document, echter dan kunt u dit nog niet invullen. Sla het document op (downloaden en lokaal opslaan) op uw computer en vul het daarna in. Het ingevulde formulier kunt u opslaan en aan ons sturen per e-mail.
Voertuigschadeformulier, digitale versie van het ‘Europees schadeformulier Verkeer’, enkelvoudig formulier, alleen te gebruiken bij inbraakschades en schades zonder tegenpartij.
Algemeen schadeformulier, voor het indienen van schade aan inboedel of woonhuis, of ten aanzien van aansprakelijkheidsschade, etc.
Algemeen schadeformulier voor het indienen van alle schade inzake reis- en annulering.
Wat te doen bij diefstal van voertuig of vaartuig?
Onmiddellijk uw gestolen voertuig of vaartuig aanmelden (hoe sneller hoe beter), en ook aangifte doen bij de politie. Bij het landelijk register van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (stichting VBV) vindt u ook informatie en diefstalpreventie tips. Heeft u diefstaldekking, meld de diefstal dan ook bij Vink Verbeek (door middel van een SchadeAangifteFormulier).
TIP: Laat uw autoruiten voorzien van uw kenteken. Autoruit specialisten doen dit vaak gratis of tegen een geringe vergoeding.
Heeft u een verzekerde schade aan uw voertuig?
U kunt uw auto laten repareren waar u wenst (bijv. uw eigen garage). Echter, indien u de auto laat repareren door een (schadeherstel)bedrijf dat is aangesloten bij Schadegarant, ontvangt u (vaak) de volgende voordelen:
– een lager eigen risico
– gratis vervangend vervoer
– haal- en brengservice
– het schadegarant-bedrijf kan direct met schadeherstel beginnen
– u hoeft alleen uw eigen risico te betalen, de rest wordt rechtstreeks met de maatschappij afgehandeld
Kijk voor een schadegarant-herstelbedrijf bij u in de buurt op www.schadegarant.nl


Ruitschade

Indien u voor glasschade verzekerd bent (vanaf Beperkt Casco-dekking):
Kijk voor een glasgarant-herstelbedrijf bij u in in de buurt op www.glasgarant.nl

Wat te doen na een ruitschade? Meer informatie»
Ruitschade in het buitenland? Meer informatie»

Algemene informatie
Heeft u een schade, wat verwachten wij van u en wat doen wij voor u? Lees meer»
Schade, veel gestelde vragen, lees meer»
Wilt u uw schade zelf verhalen, dan vindt u hier enkele tips.
En een brief (conceptbrief in word), welke u naar de verzekering van de tegenpartij kunt sturen.
Heeft u een (kleine) schade veroorzaakt, en wilt u deze zelf aan de tegenpartij vergoeden, laat de tegenpartij deze vrijwaring (conceptbrief in word) ondertekenen.
Waarborgfonds Motorverkeer
Indien de schade veroorzaakt is door een onbekend (of onverzekerd) gemotoriseerd voertuig, kunt u in bepaalde gevallen de schade claimen bij het Waarborgfonds. Voor nadere informatie en schade formulieren, zie de website van het Waarborgfonds Motorverkeer. U kunt hier ook de schade eenvoudig online melden.
Wat te doen bij overige schade?
Indien u schade lijdt of veroorzaakt heeft, betreffende uw woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid of recreatie, verzoeken wij u deze schade te melden middels een schade-aangifteformulier.
Algemeen schadeformulier voor het indienen van uw schade.

Unigarant Woonverzekering: heeft u een eigen risico, dan krijgt u €100 korting op uw eigen risico als u de schade door een door Unigarant erkende schadehersteller laat herstellen.
Voor reparatie aan mobiele telefoons is altijd een eigen risico van €50 van toepassing (ook als u geen standaard eigen risico heeft), tenzij u deze laat herstellen via SmartPhort. U kunt uw telefoon eenvoudig online aanmelden. Meld deze schade bij ons aan (middels een schadeformulier) en u ontvangt van ons een link om de schade te melden bij SmartPhort.Schade tijdens uw vakantie of annulering van de reis? Lees meer»

Algemeen schadeformulier voor het indienen van alle schade inzake reis- en annulering.

Heeft u rechtsbijstand nodig?
Veelal is rechtsbijstand verzekerd bij DAS of ARAG. U kunt uw zaak melden via internet, maar ook via de post (download dan het schadeformulier van de website van de verzekeraar).
Wilt u dat wij meekijken met uw zaak of wilt u overleggen met ons over deze zaak, dan is het verstandig ons te machtigen om mee te kunnen kijken in uw dossier.
Het is ook mogelijk telefonisch contact op te nemen met DAS of ARAG, wanneer er een juridisch geschil is, maar ook wanneer deze dreigt te ontstaan.